Псориаз - как дерматоз мультифакториальной природы. Особенности течения. Современные методы реабилитации пациентов - Чинов, Г.П. (Таврический медико-биологический вестник, 2009)
Псоріаз – одна з найпоширеніших хвороб шкіри. Зараз важливу роль в патогенезі захворювання додають генетичній схильності. Ймовірно «помилка» обміну ДНК передається по спадку і є основною причиною метаболічних розладів. Лікування псоріазу комплексне, включає систему реабілітаційних заходів. Основним принципом є індивідуальний підхід і створення сприятливої моральної атмосфери. Раціональне і своєчасне комплексне відновне лікування – застава попередження ранньої інвалідизації. Psoriasis is one of the most widely spread skin diseases. Nowadays the important role in pathogenesis of psoriasis plays the genetic predisposition. Probably the “mistake” of exchange of DNA, transmitting by heredity, is the main reason of metabolistic destruction. The treatment of psoriasis is the complex one. It includes the system of rehabilitation, the main principle of which is an individual approach and the creation of favorable moral atmosphere. Rational and timely recovery treatment is the guaranty of preventing the early invalidization