Дальнейшее изучение свойств хаотропно модифицированных иммуноглобулинов - Гордиенко, А.И.; Химич, Н.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2009)
Установлено, що одним з біологічно важливих ефектів хаотропно модифікованих

імуноглобулінів (ПРIГ) є опсонiзацiя чужорідних часток, що сприяє їхньому

фагоцитозу. Крім того, ПРIГ можуть блокувати зв’язування ЛПС із ефекторними

клітками, що запобігає їхню активацію і синтез різноманітних медіаторів

запалення. Таким чином, ПРIГ можуть вносити додатковий вклад у захист

організму від інфекційних агентів. Is established, that one of the biologically important effects chaotropically modified

immunoglobulins (PRIG) is opsonization of antigenes, that promotes them

phagocytosis. Besides PRIG can block linkage LPS with effectors by crates, that

prevents their activation and synthesis various mediators of an inflammation. Thus,

PRIG can bring in the additional contribution to protection organism from the infectious

agents.