Озоно- и галотерапия, как способ повышения эффективности лечения воспалительных заболеваний пародонта в условиях курорта Саки - Фещенко, И.Ф.; Подвальная, А.А.; Сысоев, Н.П. (Таврический медико-биологический вестник, 2009)
Запропонований нами метод в комплексному лікуванні хронічного катарального

гінгівіту і генерализованного пародонтита початкової і I ст. тяжкості сприяє стійкій

ремісії, припиняє розвиток запального процесу у тканинах пародонту і позитивно

впливає на його течію. Висока ефективність комплексу підтверджується значною

динамікою клінічних і мікробіологічних показників у хворих з даною патологією

тканин пародонту, що свідчить про обґрунтованість диференціального

використання мінеральної води з озоном (О3), галотерапії, зрошувань «Біолем» з

О3 і дозволяє рекомендувати ці методи для використання в стоматологічній

практиці. Method offered by us in the complex treatment of chronic catarrhal gingivitis and

generalized parodontitis of the initial and the I degree of severity promotes stable

remission, stops progress of inflammatory process in tissues of paradontium and

positively influences on his flow. High efficacy of complex is confirmed by the positive

dynamics of clinical and microbiological indexes in persons with this pathology of

tissues of paradontium, that testifies about basing of the differential use of mineral

water with ozone, galotherapy, irrigations by solution «Biol» with O3 and allows to

recommend these methods for the use in dental practice.