Организация амбулаторной мкдицинской помощи больным бронхиальной астмой в регионе (на примере Автономной Республики Крым) - Солдатченко, С.С.; Донич, С.Г.; Рачко, Ю.В.; Беседа, Я.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2009)
В роботі були висловлені методологічні підходи до організації регіонального
пульмонологічного лікувально-реабілітаційного центру (ПЛРЦ). Показано, що
новим в організації надання медичної допомоги хворим на бронхіальну астму в
Автономній Республіці Крим з’явилося здійснення в одній спеціалізованій установі
(ПЛРЦ) всього комплексу діагностичних, лікувальних, профілактичних,
реабілітаційних, інформаційних і освітніх програм. В результаті подібних заходів у

хворих на бронхіальну астму поліпшуються прихильність до лікування і контроль

захворювання. Methodological approaches to organization of regional pulmonologic

medico-rehabilitation center (PMRC) are stated in the work. It is shown, that the new

approach to organization of medical care for the patients with bronchial asthma in the

Autonomous Crimea Republic consists in all diagnostic, therapeutic, prophylactic,

rehabilitation, information and educational programmes realization in one specialized

establishment (PMRC). As a result the patients with bronchial asthma adherence to

medical treatment and disease control get better.