Показатели периферических половых гормонов у больных ЮРА - Скоромная, Н.Н. (Таврический медико-биологический вестник, 2009)
Стаття присвячена вивченню показників периферичних полових гормонів у хворих

з ювенільним ревматоидным артритом. Під спостереженням перебувало 90 дітей з

ревматоидным артритом, у віці від 7 до 16 років. Установлено залежність секреції

тестостерону, прогестерона, задекоровувати від тривалості плину захворювання,

клінічної форми й активності патологічного процесу. The article is devoted to parameters of the peripheral sex hormones at children with

Rheumatoid Arthritis. 90 children of age from 7 through 16 years with Rheumatoid

Arthritis were investigated. The changes of testosteron‘s, progesteron‘s, estradiol‘s

level were determined depending on duration of the disease and activity of pathologic

process.