Динамика плазмин-индуцированного синтеза фактора некроза опухоли-альфа мононуклеарными лейкоцитами под влиянием фосфатидилхолиновых липосом при развитии эксикоза при тяжелом течении кишечного токсикоза у детей - Нгема, Э.Н. (Таврический медико-биологический вестник, 2009)
У дітей, що страждають на гострі кишкові захворювання (ГКЗ) з середньо-важкою
та важким клінічним перебігом вивчено рівень TNF-α в культуральному
середовищі культури клітин мононуклеарних лейкоцитів. Встановлено, що під
впливом плазміну у хворих на ГКЗ має місце поглиблення дисбалансу цитокінового
гомеостазу - зростання синтезу мононуклеарними лейкоцитами прозапального
цитокіну TNF-α, а також модулюючий вплив на цей процес фосфатіділхолінових
ліпосом. Children with acute intestinal diseases (AID) with morerate-severe and severe clinical current level of TNF-α in cultural medium of cells culture of mononuclear leukocytes was studied. It was determined, that under plasmin influence has a place imbalance deepening of cytokine homeostasis – increase of synthesis by mononuclear leukocytes by proinflammatory cytokine TNF-α, and also modulating influence on this process of phosphatidilcholin liposomes.