Эндопротезирование плечевого сустава при опухолях проксимального отдела плечевой кости - Дедков, А.Г. (Таврический медико-биологический вестник, 2009)
У 25 хворих з ураженням пухлинами проксимального відділу плечової кістки

вивчені функціональні результати ендопротезування плечового суглоба залежно

від збереження або резекції нервово- м’язового механізму відведення і згинання

плеча. Ендопротезування при збереженому механізмі відведення плеча дає

високий функціональний результат (85.5±1.65%) і виконує переважно косметичну

функцію, коли механізм відведення плеча не зберігається (функція відповідає

63.7±1.28%). Functional results of humoral joints endoprosthetics in 25 patients with upper extremity

bones tumours subject to saving or resection of shoulder drawing aside and flection

neuromuscular mechanism are studied. Endoprosthetics in the case of shoulder

drawing aside mechanism saving gives a high functional result (85.5±1.65%), but it

executing mainly cosmetic function, in the case when mechanism of shoulder drawing

aside is not saved (such function corresponds to 63.7±1.28% from a due size).