Интрамедуллярный дистракционный остеосинтез – современный реконструктивно- восстановительный метод хирургического лечения заболеваний опорно-двигательной системы - Куценко, С.Н. (Таврический медико-биологический вестник, 2009)
Ідея подовження кінцівок інтрамедулярними дистракційними апаратами була успішно реалізована професором О.І. Блискуновим у 1993 р. Автори мають результати клінічного застосування інтрамедулярніх дистракційних апаратів у 313 хворих з різними видами ортопедичної патології. Добрі результати отримані в 87,5 %, задовільні – 9,0 %, незадовільні – 3,5 % хворих. Подальше вдосконалення та оптимізація хірургічної технології дозволили створити нові моделі дистракційних апаратів, новее хірургічне оснащення, розширити діапазон застосування. The idea of limb elongation with intramedullary distraction devices was successfully incarnated by professor Bliskunov A.I. in 1983. Authors have available the results of clinical use of intramedullary distraction devices in 313 patients with different types of orthopaedic pathology. The successful results are obtained in 87.5 %, satisfactory in 9.0 % and unsatisfactory in 3.5 % cases. Further improvement of surgical techniques allowed creating new models of distraction device, new surgical equipment and widening its usage.