Інституційні чинники підвищення конкурентоспроможності економіки України - Другов, О.О. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2008)
Виходячи із припущення, що подальше нарощення рівня конкурентоспроможності економіки України неможливе без інституційних
змін у суспільстві, досліджено найбільш адекватні сучасним світовим тенденціям можливі їх напрями. Обґрунтовано твердження про
стратегічну важливість розвитку сфери освіти та науки для підвищення рівня конкурентоспроможності економіки.
---------- Исходя из предположения, что дальнейшее увеличение уровня конкурентоспособности экономики Украины невозможно без
институциональных изменений в обществе, исследованы наиболее адекватные современным мировым тенденциям возможные их
направления. Обосновано суждение о стратегической важности развития сферы науки и образования для повышения уровня
конкурентоспособности экономики.
---------- Proceeding from the assumption that further growth of Ukrainian economy is impossible without institutional changes in society, their probable
main directions adequate to present world tendencies are investigated. The statement on strategic importance of science and education
development for raising the level of economy competitiveness is grounded.
----------