Соціальна структура Слобідсько-Українських військових поселень у першій третині ХІХ ст. - Колєватов, О. (Сiверянський лiтопис, 2011)
Стаття присвячена аналізу соціальної структури Слобідсько-Українських військових поселень у першій третині ХІХ ст. Розглядаються основні категорії населення поселених округів кавалерії, а також їх майновий та правовий статус у соціальній структурі військових поселень. Статья посвящена анализу социальной структуры Слободско-Украинских военных поселений в первой трети ХIX ст. Рассматриваются основные категории населения поселенных округов кавалерии, а также их имущественный и правовой статус в социальной структуре военных поселений. Analysis of social structure of Slobidsko-Ukrainian’s military settlements in the first third of 19 century is given in the article. The main categories of population in the settled districts of cavalry are examined and also real property and legal statue in the social structure of military settlements is concerned.