Показатели ферментативной активности смешанной слюны после фиксации различных видов несъемных протезов с опорой на имплантаты - Ирза, О.Л. (Таврический медико-биологический вестник, 2010)
Показники антітрипсинової активності змішаної слини ортопедичних хворих з використанням різних видів незнімних протезів з опорою на імплантати дозволило дійти висновку, що показники у пацієнтів з безметалевимі керамічнимі протезами нормалізуються к 3 4 місяцям після протезування; а у пацієнтів з металокерамічними протезами – к 5 6 місяцям. Застосування імуномодулятора «Ербісол» прискорює процеси адаптації. The indexes of antitripsine activityof mixed saliva orthopedic patient with using different types dentures set on implants us to make a conclusion, that the indexes normalization from patient what used ceramic dentures till 3-4 months compare to patients who used metaloceramic dentures - till 5-6 months. «Erbisol» considerably improves the adaptation of organism.