Особенности течения догеморрагического периода артериовенозных мальформаций, осложненных внутричерепными кровоизлияниями - Дзяк, Л.А.; Митрофанов, К.В.; Мизякина, Е.В.; Цуркаленко, Е.С. (Таврический медико-биологический вестник, 2010)
У статті проаналізовано особливості клініко-неврологічного перебігу артеріовенозних мальформацій, які ускладнені внутрічерепним крововиливом. Обстежено 100 пацієнтів з внутрічерепним крововиливом у догеморагічному періоді. Проведений аналіз клінічних симптомів у догеморагічному періоді показав, що вони носять специфічний характер, асоційований з церебральною артеріовенозною мальформацією, знання якої має сприяти ранній діагностиці та лікуванню основної патології до розвитку церебрального крововиливу. The features of clinic and neurologic flow of of arteriovenous malformations, complicated an intracranial hemorrhages are analysed in the article. 100 patients are inspected with an intracraneal hemorrhage in a prehemorrhagic period. The conducted analysis of clinical symptoms rotined in a prehemorrhagic period, that they carried specific character, associated with cerebral arteriovenous malformations, knowledge of which must be instrumental in early diagnostics and treatment of basic pathology to development of cerebral hemorrhage.