Статины в комплексном лечении острого панкреатита: за и против - Бутырский, А.Г.; Старосек, В.Н.; Громо, Е.Г.; Кудрявцев, Л.К.; Скобелев, И.М. (Таврический медико-биологический вестник, 2010)
On the cohort of 143 patients the authors demonstrate results of using Octrestatin that was manifested with reduction of hospital stay, shortening disappearance of pancreas swelling, prevention of wave-shaped course of the disease, improvement of life quality according to terms of pain disappearance. Оctrestain may be recommended as an efficient remedy to decrease pancreatic exocrine function. На когорті хворих (143 особи) на гострий панкреатит показано результативність використання октрестатину, що проявилося зниженням загального шпитального ліжко-дня, прискоренням редукції набряку підшлункової залози, попередженням хвилеподібного перебігу захворювання, покращенням якості життя згідно критерію зникнення болю. Октрестатин може бути рекомендованим як ефективний засіб зниження екзокринної функції підшлункової залози.