Динамика выраженности поясничного сколиоза у больных остеохондрозом позвоночника с неврологическими проявлениями на различных этапах комплексного восстановительного лечения - Бобрик, Ю.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2010)
The level of scoliosis in patients with vertebral osteochondrosis with neurological manifestations on different stadium of complex rehabilitation is analyzed in dynamics. It is revealed, that author’s method of therapy is the most comprehensible for correction of scoliosis in patients with vertebral osteochondrosis. Вивчалися в динаміці під впливом різних способів комплексної терапії й реабілітації величина сколіозу у хворих остеохондрозом хребта в гострій та в підгострій стадії захворювання. Виявлено, що авторська методика комплексного лікування володіє вірогідно більше вираженим впливом, що коригує сколіотичну деформацію хребта у пацієнтів.