Методика выбора оптимальных технологических схем очистных и подготовительных работ - Кучер, В.А. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2008)
Запропоновано механізм вибору оптимальних технологічних схем проведення гірничих виробок. Установлено, що їх вибір має
ґрунтуватися на конструюванні варіантів по якісних параметрах згідно з оцінкою значущості характеристик якісних параметрів і критеріїв оптимальності. ---------- Предложен механизм выбора оптимальных технологических схем проведения горных выработок. Установлено, что их выбор должен
основываться на конструировании вариантов по качественным параметрам согласно оценке значимости характеристик качественных
параметров и критериев оптимальности.
---------- Mechanism of choosing optimal technological plans for providing mining working is offered. It has been stated that the choice should be based on designing models by qualitative parameters according to estimation of their characteristics and criteria of optimality.