Методические приемы повышения эффективности самостоятельной работы студентов - Пронина, Н.В.; Сосновский, Ю.В.; Чирский, Н.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2010)
Навчання студентів у режимі самостійної роботи є основним видом діяльності з рівною мірою відповідальності університету, як і за результат їхньої аудиторної роботи. Тому, університет повинен надати студентам методичну підтримку й забезпечити належний контроль за рівнем засвоєння самостійно вивчених питань. При цьому варто враховувати швидко мінливі принципи й форми надання інформації, а так само нові підходи до її сприйняття молодими користувачами - сучасними студентами. Крім того, контроль знань перевіркою правильності відповідей на формально поставлені питання, не є сучасним с точки зору вимог, щодо підготовки кваліфікованого фахівця, який повинен уміти приймати рішення на підставі своїх дій/досліджень і усвідомлювати відповідальність за їхнє прийняття. Вивчення питань теорії з використанням комп’ютерних версій моделей реальних процесів і властивостей біологічних структур з елементами їхніх досліджень як форма організації самостійної роботи студентів авторам представляється ефективною для підготовки сучасних фахівців-медиків по теоретичних дисциплінах. The students self-study is the part of their University study that is of the University responsibility. Consequently, this students’ activity methodological support, as well as its control with score gained are of the University duty. For the first the modern approaches and forms of the information supply should be taken in account to be adequate to the nowadays information users’ as students’ experience. Moreover, the only answers to formal questions could not be considered as required control in case of future specialists training who should be responsible for their decisions proved. The theory study using computer models of the real biological objects processes and properties in the form as their investigations are suggested as to be effective in the theoretical medical disciplines teaching.