О частном случае толерантности к физической нагрузке во время приема контрацептивов - Юферев, В.С. (Таврический медико-биологический вестник, 2010)
У статті обговорюються питання впливу гормонального фону спортсменок на пристосовні можливості апарату зовнішнього дихання. Велика увага при цьому приділяється питанню реалізації даних пристосовних можливостей в різних фазах ОМЦ на зміненому, під впливом контрацептивів, гормональному фоні. Також обговорюється факт значного зниження тонічної секреції естрадіолу під впливом фізичного навантаження у спортсменки, що приймає контрацептиви. Основний висновок статті свідчить про зниження ефективності регулювання респіраторних функцій і толерантності до фізичного навантаження під час прийому протизаплідних препаратів. The article discusses the influence of hormonal athletes on the adaptive capacity of respiratory apparatus. Much attention is paid to the implementation of these adaptive capacity in different phases of the CMC to the changes under the influence of contraceptives, hormonal background. We also discuss the fact that a significant reduction of tonic secretion of estradiol under the influence of physical activity among female athletes, the host contraceptives. The main conclusion of the article shows a decrease in the efficiency of regulation of respiratory function and exercise tolerance during the reception of birth control pills.