Возможности коррекции снижения функциональных резервов респираторной системы у больных остеохондрозом пояснично-крестцового отдела позвоночника с неврологическими проявлениями при комплексной реабилитации - Бобрик, Ю.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2010)
Вивчалися зміни функціональних резервів дихання під впливом різних способів комплексної терапії та реабілітації у хворих остеохондрозом хребта з неврологічними проявами в гострій стадії захворювання. Виявлено, що авторська методика комплексного реабілітаційного лікування володіє вірогідно більше вираженим позитивним впливом на показники респіраторної системи пацієнтів з неврологічними проявами остеохондроза хребта. The results using of different variants complex rehabilitation for correction functional reserves respiration reduction in patients with vertebral osteochondrosis with neurological manifestations is analyzed in dynamics. It is revealed, that author’s method of rehabilitation is the most comprehensible for correction of functional reserves respiration reduction in patients with vertebral osteochondrosis.