Способ остеотомии костей голени при внутрикостном дистракционном остеосинтезе - Абу Немер Джамаль, А.М. (Таврический медико-биологический вестник, 2010)
Проведені наукові дослідження дозволили встановити, що оптимальним рівнем, з точки зору добрих репаративних, функціональних можливостей та естетичного формоутворення гомілки в процесі подовження, є коса остеотомія у верхній третині великогомілкової кістки та поперечна остеотомія на рівні верхньої межі середньої третини малогомілкової кістки. The conducted scientific research allowed to determine that the optimum level, according to good reparative functional abilities and esthetic shaping of tibia during elongation, is a skew ostheotomy in the upper third of the shin-bone and the cross ostheotomy on level of the upper third of the shin-bone.