Оцінка ефективності лікування підлітків, хворих на остеоартроз колінних суглобів - Лебець, І.С.; Шевченко, Н.С.; Матвієнко, О.В.; Летяго, Г.В.; Кашкалда, Д.А.; Неліна, І.М. (Таврический медико-биологический вестник, 2010)
Остеоартроз (ОА), одне з найбільш поширених та інвалідизуючих захворювань опорно-рухового апарату, починає формуватися в підлітковому віці й потребує раннього призначення адекватного лікування. У статті розглянуті питання ефективності комплексного лікування хворих на ОА підлітків 12-18 років немедикаментозними та медикаментозними засобами. Osteoarthrosis (OA), one of the most common and incapacitating diseases of locomotorium, begins its formation during adolescence and requires an early administration of adeguate therapy. The paper consideres some questions of efficiency of the complex therapy including medicamental and non-medicamental agents, in 12-18-year-old adolescents with OA.