Оценка состояния адаптации у пациентов с дегенеративными заболеваниями позвоночника с неврологическими проявлениями при использовании различных видов комплексной реабилитации - Бобрик, Ю.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2010)
Вивчалися зміни адаптаційних реакцій під впливом різних способів комплексної терапії та реабілітації у хворих остеохондрозом хребта з неврологічними проявами. Виявлено, що авторська методика комплексного реабілітаційного лікування володіє вірогідно більше вираженим позитивним впливом на показники адаптаційних реакцій пацієнтів з неврологічними проявами остеохондроза хребта. The results using of different variants complex rehabilitation for correction adaptation reactions in patients with vertebral osteochondrosis with neurological manifestations is analyzed in dynamics. It is revealed, that author’s method of rehabilitation is the most comprehensible for correction of adaptation reactions in patients with vertebral osteochondrosis.