Митохондриальная ДНК и наследственная патология человека - Прохорова, Н.С.; Демиденко, Л.А. (Таврический медико-биологический вестник, 2010)
У статті проведений аналіз сучасної літератури про зв’язок мітохондріальної ДНК і мітохондріальних захворювань людини, які найчастіше зустрічаються в практиці лікарів-педіатрів і ведуть до ускладнень та до інвалідізації хворих. In the article we have analyzed the modern literature devoted to the links between mitochondrial DNA and mitochondrial human diseases that are the most common in paediatrical practics and can lead to various complications up to disability.