Третьи моляры - возможные источники осложнений - Салах С.М. Темейза; Романовская, А.П. (Таврический медико-биологический вестник, 2010)
У роботі представлені дослідження можливості третіх молярів викликати їх ретенцію, різні ускладнення, скупченість зубів на верхній та нижній щелепах, рецидив після проведенного ортодонтичного лікування. Обгрунтована необхідність видалення третіх молярів на підставі вивчення ортопантомограм. Визначені вікові терміни. In the article are presented researches of third molar’s possibility to cause their retention, various complications, congestion of teeth on maxilla and lower jaws, relapse after the orthodontic treatment. The necessity of third molar’s extraction based on orthopantomogram’s study was proved. Age-dependent terms were determined.