Современные методы лечения переломов и их последствий - Хмызов, С.А.; Плоткин, А.В.; Тихоненко, А.А.; Федуличева, Е.А.; Подлипенцев, В.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2010)
У статті авторами проведено аналіз сучасних засобів лікування (інтрамедулярний блокуючий остеосинтез, стержневі АЗС, пластини з кутовою стабільністю гвинтів) переломів довгих кісток та їх наслідків у 382 пацієнтів. Аналіз отриманих результатів дозволяє зробити висновки о доцільності використання вишеозначених технологій, суттєво зменшити кількість ускладнень у порівнянні з даними літератури, порушень репаративного остеогенезу і, як наслідок, повторних оперативних втручань. In the article authors analized results of treatment long bones fractures, posttraumatic deformations, nonunion and false joints with used modern techniques (plating LCP system, nailing and external devises) in 382 patients. The obtained gains allowed making a conclusion about good results with used of this methods, to have decreased of number complications and repeated operations.