Політичні партії України у системі субнаціональних відносин “центр–регіони” - Кукарцев, О. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2008)
Досліджено роль політичних партій України у взаємовідносинах двох політико-територіальних рівнів влади – загальнодержавного і регіонального. Розглянуто сучасні тенденції розвитку вітчизняної партійної системи у контексті відносин “центр–регіони”. The role of political parties of Ukraine on terms of national and regional political territorial levels of power is investigated. The present development’s tendencies of domestic party system in context of “centre – regions” relations are viewed.