Українська політична еміграція у першій половині 20-х років ХХ ст. - Плазова, Т. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2008)
Досліджується та аналізується питання української політичної еміграції першої половини 20-х років ХХ ст. Саме у цей період національно-визвольний рух зазнав найбільшої невдачі, українські вояки змушені були покинути батьківщину та перебратися на чужину. Аналізується чисельність та соціальний статус української політичної еміграції. Question of Ukrainian political emigration in the first half of the 20-th years XX century are explorer and analyzed. At this period the national liberation movement suffered the biggest defeat, Ukrainians warriors was forced to leave their legacy inheritance and move to the foreign country. The article analyzes strength and social status of Ukrainian political emigration.