Проблемы мотивации труда в условиях рыночных отношений - Булеев, И.П.; Атаманчук, Г.С. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2008)
На основі аналізу рівня заробітної плати й доходів населення виявлено істотні недоліки механізму мотивації праці та виробництва в
економіці України. Обґрунтовано необхідність і подано конкретні пропозиції щодо відновлення й розвитку механізму мотивації:
матеріальних і моральних стимулів, нормування праці, участі у прибутку й управлінні, реалізації колективних форм організації та
оплати праці, внутрівиробничого госпрозрахунку, ув'язуванні динаміки рівня оплати праці та її продуктивності.
---------- На основе анализа уровня заработной платы и доходов населения выявлены существенные недостатки механизма мотивации труда
и производства в экономике Украины. Обоснована необходимость и даны конкретные предложения по восстановлению и развитию
механизма мотивации: материальных и моральных стимулов, нормирования труда, участия в прибыли и управлении, реализации
коллективных форм организации и оплаты труда, внутрипроизводственного хозрасчета, увязке динамики уровня оплаты труда и его
производительности.
---------- Based on analysis of population wages and incomes, drawbacks in the mechanism of labour motivation and economic production in Ukraine are
revealed. The necessity is grounded and concrete proposals are given to recover and develop motivational mechanism, including material and
moral incentives, rate setting, participation in profits and management, realization of collective forms of wages organization and payment,
internal economic accounting, interconnection between labour payment level and productivity.----------