Філософсько-методологічні засади дослідження категорій “національного інтересу” та “зовнішньополітичної цілі” (на прикладі зовнішньої політики України) - Ярошко, О. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2008)
Визначаються філософсько-методологічні засади дослідження ключових категорій зовнішньополітичного аналізу “національного інтересу” та “зовнішньополітичної цілі”. Теоретико-методологічні напрацювання у сфері дослідження “національного інтересу” та “зовнішньополітичної цілі” співвідносяться з українською зовнішньополітичною практикою. Philosophical methodological bases of the research of key categories of Foreign Policy Analysis “national interest” and “foreign policy goal” are determined at the present article. Theoretical methodological achievements in the research domain of “national interest” and “foreign policy goal” are correlated with the Ukrainian Foreign Policy Activity.