Діяльність української політичної еміграції в Австрії у 20-х рр. ХХ ст. - Плазова, Т. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2009)
Досліджується та аналізується питання української політичної еміграції в Австрії у 20-х рр. ХХ ст. Саме у цей період національно-визвольний рух зазнав найбільшої невдачі, українські вояки змушені були покинути батьківщину та перебратися на чужину. Аналізується чисельність, соціальний статус та діяльність української політичної еміграції. Question of Ukrainian political emigration in Austria of the 20-th years XX century are explorer and analyzed. At this period the national liberation movement suffered the biggest defeat, Ukrainians warriors was forced to leave their legacy inheritance and move to the foreign country. The article analyzes strength, social status and activity of Ukrainian political emigration.