Принципи і шляхи реалізації державної влади в науково-теоретичних працях Отто Ейхельмана - Турчин, Я. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2009)
Аналізується теоретичний доробок відомого політичного діяча, вченого і правника кінця ХІХ – першої третини ХХ ст. Отто Ейхельмана щодо принципів і шляхів реалізації влади в державі. Розглядаються принципи розгалуження влади, її відповідальності, децентралізації, а також механізмів їх функціонування в поєднанні з федеративними засадами державного будівництва. The theoretical working-out of the famous political figure, scientist and lawyer of the end of XIX and the first third of XX cc. Otto Eihelman concerning the principles and ways of realization of the state power. The principles of the power its responsibility, decentralization and also mechanisms of their functioning in the combination with federative foundations of the state forming.