Вплив релігії на процес формування національної ідентичності українців та особливості його відображення у працях С. Томашівського - Щербата, М. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2009)
Досліджуються праці С. Томашівського про вплив релігії на процес формування національної ідентичності українського народу. Проаналізовано ідеї вченого щодо необхідності формування в Україні єдиної Помісної церкви. S. Tomashivsky’s works about the influence of formation the national identity of Ukrainian people were investigated. It was analized the scientist’s idea due to the necessity of formation a single United Church in Ukraine.