Особливості розвитку політичної нації в умовах поліетнічності - Луцишин, Г. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2009)
Аналізується розвиток політичної нації у сучасних умовах, яка сприяє стабілізації міжетнічних відносин, гармонізації інтересів титульної нації та національних меншин, виступає важливим стимулом для консолідації суспільства. Також розглядається процес конституювання політичної нації як на внутрішньому, так і зовнішньому рівнях, вплив національних меншин на процес націєтворення. The author analyzes the development of the political nation in current conditions which promotes stabilization of interethnic relationships, harmonization of interests of the title nation and national minorities, acts as a significant stimulus for consolidation of the society, and studies the process of constituting a political nation both internally and externally, the impact that national minorities have on the process of creating a nation.