Порівняльний аналіз політичних інститутів глав держав Арабської Республіки Єгипет та Королівства Саудівська Аравія - Поліщук, Х. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2009)
Розглянуто політичний інститут глави держави в Арабській Республіці Єгипет та Королівстві Саудівська Аравія. Виділено спільності та відмінності між повноваженнями глав цих держав, здійснено кількісний вимір впливовості та повноважень інституту глави держави The political institute of the head of the state is considered. Common and different features about the authorities of the heads of these states are defined. Quantity measurement of authorities and effect of the head of the state institute is made.