Йоанникій Галятовський в історії української риторики - Куньч, З. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2009)
Проаналізовано роль Й. Галятовського в історії ораторського мистецтва в Україні та з'ясовано значення діяльності вченого для становлення української риторичної термінології у другій половині ХVII ст. The article analyzed the role of Yoannykiy Halyatovskyy in the history of thе Ukrаіnіаn оrаtіоn аrt and tо dеvеlорmеnt of activity for a scholar of rhetorical terminology in the second half of ХVII сеnturу.