Соціально-політичні проекти у вирішенні проблем суспільства - Климанська, Л. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2010)
Досліджуються основні елементи процесу конструювання соціальних проблем як основи політичного курсу. Показано, в який спосіб проблема з приватної перетво- рюється на соціальну, які групи людей та інститути дотичні до цього, які умови необхідні для того, щоб соціально-політичний проект із вирішення соціальної проблеми був успішним. The article explores the main elements of the process of construction of problems as the base of political course. The goal of this article is to demonstrate how it happens that the problem from the private one became social, what groups and institutions take part in this process, what circumstances are needed to make the sociopolitical project in resolving of social problem successful.