Принцип гласних виборів як елемент демократичної політичної системи - Бучин, М. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2010)
Розглянуто суть та особливості принципу гласних виборів як умови проведення демократичних виборів. Особливу увагу приділено аналізу спостереження за виборами як важливій складовій принципу гласних виборів. Значний акцент зроблено на
дослідженні особливостей міжнародного спостереження за ходом виборчого процесу. The essence and particularity of the principle of transparent election as condition of realization of democratic election are examined in the article. In the article author gave main attention to analysis of observation for election as important part of the principle of transparent election. Considerable accent made on research of particularity of international observation for election process.