“Нормалізаційна” угода 1935 р. як тест на визначення політичної природи легальних українських політичних партій Західної України - Демчишак, Р. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2010)
Політика “нормалізації” українсько-польських відносин 1935–1939 рр. у цьому дослідженні розглядається як інструментарій для з’ясування політичної природи (місця у партійно-політичному спектрі, організаційної структури, соціальної бази, характеру внутрішньопартійних відносин, ідеологічної орієнтації, методів і тактики діяльності) легальних українських політичних партій Західної України. Politics of “normalization” of the Ukrainian-Polish relations in 1935-1939 was considered in this study as tools to clarify the political nature (place in the party-political spectrum, organizational structure and social base, the nature of party relations, ideological orientation, methods and tactics of activity) of legal Ukrainian political parties in Western Ukraine.