Основні принципи застосування системного аналізу в політології (на прикладі дослідження системи національної безпеки) - Неліпа, Д. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2011)
Висвітлюється сутність системного аналізу в політології та виокремлюються основні
принципи його застосування (на прикладі дослідження системи національної безпеки). Розглядаються можливості використання цього методу під час вивчення національної безпеки, аналізу її елементів та підсистем. The article is focused on essence of systems analysis in political science. Main principles of its implementation are discussed (national security system is used as an example). Possibilities of the usage of this method during the study of national security system, analysis of its elements and subsystems are examined.