Політична наука та проблема ідеології - Четверікова, Л. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2011)
Коротко розглянуто специфіку розвитку політичної науки в епоху Модерн та постмодерну добу. Досліджено роль та значення ідеології в житті суспільства, а відтак і особливості та детермінанти її впливу на політичну науку на кожному з етапів. The paper briefly analyzes specific features of political science development in the Modern and Post-Modern Ages. Role and importance of ideology in the society’s life, as well as particularities and determinants of its influence on political science on each stage, are studied.