Моделі захисту групових інтересів та їх розвиток в Україні - Виговський, Д. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2011)
Закцентовано увагу на новій та недостатньо дослідженій в українській політичній науці темі захисту групових інтересів на державному рівні. Проаналізовано наявний у політологічній літературі дискурс із цього питання, розглянуто класифікацію, позитивні та негативні ознаки, визначено відмінності між різними моделями захисту групових інетерсів на державному рівні. In the article the author concentrates mainly on pretty new and not very well researched in the literature on the political science category of interest group and its representation. The author analyses existing definitions of this category, defines its drawbacks and positives, compares and states the differences between interest groups and pressure groups, provides thorough explanation of the models to represent interests in different countries, gives examples.