Реформування механізмів парламентського представництва регіонів в сучасній Україні - Кукарцев, О. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2011)
Розглянуто механізми політичного представництва регіонів на загальнонаціональному рівні у контексті оптимізації відносин «центр-регіони» в Україні. Досліджено місце й роль виборчої системи та парламенту у забезпеченні доступу регіонів до загальнодержавного центру прийняття політичних рішень. The machinery of political representation of regions on national level are viewed in context of optimization of “center – regions” relations in Ukraine. The place and the role of electoral system and parliament in ensuring of region’s access to national center of political decision-making are investigated.