Абсентеїзм як форма низької політичної участі - Кулеба, О.; Бучин, М. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2011)
Розглядається абсентеїзм як різновид низької політичної участі громадян. Аналізуються фактори, що визначають рівень абсентеїзму під час виборчих кампаній, та розглядаються особливості їхнього впливу на електоральну участь. Значна увага приділяється політичним факторам, які найістотніше впливають на рівень явки громадян в день виборів. The paper considers the absenteeism as the variety of low political activity of citizens. The authors analyze factors that define the absenteeism level during the election period and observe peculiarities of their influence upon the electoral activity. It is greatly noticed the political factors which have the most essential influence upon the level of citizens’ presence in Election Day.