Активізація праворадикальних рухів України: причини та наслідки - Пасічний, Р. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2011)
Розглядаються основи ідеології та рівень активності праворадикальних рухів та
організацій України. Вивчаються Інтернет-ресурси цих рухів та організацій як засіб
залучення нових членів, зокрема з середовища футбольних вболівальників. Досліджуються причини участі в нетолерантних діях чи висловлюваннях. Робиться висновок, що гармонійна злагода громадян в Україні має забезпечуватися на основі правового захисту. Consider the basis of ideology and the level of activity right radical movements and
organizations of Ukraine. Studed links of these movements and organizations as a means of attracting new members, including the environment of football fans. Investigate the causes of participation in intolerant acts or statements. The conclusion is that the harmony of citizens in Ukraine must be provided on the basis of legal protection.