Геополітичні аспекти співпраці України з країнами євроазійського регіону - Івахів, О. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2011)
Досліджуються зовнішньополітичні аспекти співпраці незалежної України з країнами євроазійського регіону. Визначено основні чинники, які визначають геополітичне положення України. Проаналізовано перспективи розвитку взаємин України із євроазійськими країнами через призму концепції євразійства та позиції провідного гравця на теренах євроазійського простору – Російської Федерації. The foreign-policy aspects of collaboration of independent Ukraine with the countries of Euroasian conception region are explored. Define basic factors which determine the geopolitics position of Ukraine. The perspectives of development of Ukraine mutual relations with the Euroasian countries through the prism of Euroasian conception and position of leading player on the walks of life of space are analysed – Russian Federation.