Ментальність як теоретико-методологічна підстава для аналізу політичного мислення французів - Дорошенко, С. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2011)
Розглянуто позиції французьких науковців, у яких зроблено аналіз теоретичних
аспектів дослідження ментальності. Окреслено особливості поглядів антропологів, філософів, істориків, соціологів, політологів країни. Зроблено висновок про те, що ментальність становить важливий аспект методологічної бази сучасних досліджень політки. Positions of the French research workers are considered in relation to the analysis of theoretical aspects of research of mentality. The features of looks of anthropologists, philosophers, historians, sociologists, political scientists of country are outlined. A conclusion is done that mentality is made by the important aspect of methodological base of modern researches of policy.