Аналіз сучасного цивілізаційного поступу у працях Бенедикта ХVІ - Волинець, О. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2011)
Досліджуються праці Папи Бенедикта ХVІ, присвячені аналізу основних тенденцій
сучасного цивілізаційного розвитку; ролі держави, особи та Церкви у подоланні кризових явищ, притаманних еволюції суспільно-політичних процесів в умовах глобалізації. In the article are revised works of the Pope Benedict XVI, about basic tendency of
contemporary civilization progress this opinion about the role of state, person and Church in fight with crisis phenomenon in social and political processes in globalize world.