Концептуальні положення української політичної доктрини в глобальній теорії міжнародних відносин - Кузьбіда, М. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2011)
Праналізовано розвиток української міжнародної доктрини на фоні глобальних
світових змін. Обґрунтовано основні положення міжнародних доктрин, які мають відношення до української реальності. Показано їх еволюцію від початку XX ст. до сьогоднішнього дня. This article deals with the development of the Ukrainian international doctrine against global world changes. It discusses main tenets of international doctrines with respect to the Ukrainian reality. The article also shows their evolution from the beginning of the XX-th century up to nowadays.