Особливості формування сучасної державної етнонаціональної політики України - Шипка, Н. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2011)
Проаналізовано сучасні політико-правові засади захисту прав і свобод суб’єктів етнонаціональних відносин у контексті формування ефективної державної етнонаціональної політики України. Досліджено концепцію етнонаціональної політики як базового політичного документа для формування моделі етнонаціональної політики держави, розроблення та подальшого впровадження на її основі правових документів. Окреслено позитивні та негативні сторони чергового законопроекту «Про Концепцію державної етнонаціональної політики України». Current political and legal protection principles of subject rights and liberties of ethnonational relations in the context of forming effective state ethnonatinal politics of Ukraine are analyzed in the article. The concept of ethnonatinal politics as basic political document for forming the model of state ethnonatinal politics, elaboration and further implementation of legal documents on its basis are studied in the article. The given article outlines the advantages and disadvantages of the latter bill “About a concept of state ethnonational politics of Ukraine”.