Моделювання взаємодії агентів та інституціональної динамики кластерно-сітьової структури - Пилипенко, А.А. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2007)
Обґрунтовано інституціональні передумови виникнення кластерів підприємств. Визначено особливості розробки стратегії розвитку кластерно-сітьової структури. Розроблено модель узгодження правил групової взаємодії. Обґрунтовано особливості інтеграції та процес адаптації власного бачення окремого підприємства щодо присутності у кластері.
---------- Обоснованы институциональные предпосылки возникновения кластеров предприятий. Определены особенности разработки стратегии развития кластерно-сетевой структуры. Разработана модель согласования правил группового взаимодействия. Обоснованы особенности интеграции и процесс адаптации собственного видения отдельного предприятия относительно присутствия в кластере.
---------- Institutional conditions for shaping clusters of enterprises are motivated. Specific strategy of cluster-network structure development is defined. Model of the co-ordination of the rules of the group interaction is designed. Specific features of integration and the process of adaptation of an enterprise to the position in cluster are grounded from the view of the enterprise itself.
----------