Незалежність як життєтворчість за умови абсолютної необхідності за вченням П. Іванова - Зіганшина, Л.О. (Філософські обрії, 2009)
Стаття ставить за мету дати сутнісне визначення презентованої вченням П.Іванова

проблеми свободи, що постає як усвідомлення можливісних меж поведінки людини
адекватної своїй дійсній природі: духовно-фізичному вияву абсолютної необхідності. Статья имеет целью дать сущностное определение представленной учением П.Іванова

проблемы свободы, которая раскрывается как осознание возможностных пределов

поведения человека, адекватного своей действительной природе: духовно-физическому

проявлению абсолютной необходимости. Article purpose is to make an essential definition of a freedom problem, presented in P.Ivanov's

doctrine. The problem is as comprehension of behavior possibility limits of a person adequate

to his valid nature: to spiritually-physical display of absolute necessity